Η φωνή στο τηλέφωνο

Ύστερα από μία κουραστική ημέρα κατάφερε να γυρίσει στο καινούργιο του διαμέρισμα. Καθώς άνοιγε την πόρτα άκουσε το τηλέφωνο του να χτυπάει. Απάντησε λαχανιασμένος.

"Να προσέχεις γιε μου", άκουσε μία φωνή να του λέει και ύστερα η γραμμή έπεσε. Η φωνή ακουγόταν σαν να ερχόταν από πολύ μακριά. Έμοιαζε όμως αρκετά με της μητέρας του και αυτό τον έκανε ανησυχήσει. Προσπάθησε να καλέσει πίσω αλλά δεν μπορούσε να βγάλει γραμμή. Προσπάθησε αρκετές ακόμα φορές, μάταια όμως. Τότε συνειδητοποίησε ότι το καλώδιο του τηλεφώνου του δεν ήταν συνδεδεμένο.

Έφυγε έντρομος, μπήκε στο αυτοκίνητο και άρχισε να οδηγεί σαν τρελός προς το σπίτι της μητέρας του. Μία ώρα αργότερα βρισκόταν στον προορισμό του. Μπήκε τρέχοντας στο πατρικό του σπίτι κι άρχισε να ψάχνει τη μάνα του. Φώναξε αρκετές φορές το όνομα της αλλά απάντηση δεν πήρε.

Υπήρχε μόνο ένα μέρος που δεν είχε ψάξει και αυτό ήταν το υπνοδωμάτιο της. Άνοιξε την πόρτα και βρήκε τη μητέρα του να είναι ξαπλωμένη γαλήνια στο κρεβάτι της. Την πλησίασε, ακούμπησε τα κρύα της χέρια και ύστερα ξέσπασε σε λυγμούς δίπλα της.